over ons

Toonaangevend in het Mekka van boomkwekerijen

Boomkwekerij Udenhout (voorheen bekend als Boomkwekerij Van Iersel) werd in 1950 opgericht door Harrie van Iersel. Maar er zijn nog gegevens in het bezit dat ruim 125 jaar geleden regelmatig kleine aantallen bomen en dennen werden verkocht door de Fam. van Iersel die men waarschijnlijk zelf niet nodig had. Het bedrijf heeft vandaag de dag 160 hectare beplant - verdeeld over verschillende percelen - met ruim 600 soorten laan- en parkbomen. Boomkwekerij Udenhout is een toonaangevend bedrijf in het Mekka van de boomkwekerijen.

Romantiek

Op oude topografische kaarten van Udenhout zijn diverse percelen te zien die al vroeg voor boomkwekerijdoeleinden gebruikt werden. De vruchtbare leemhoudende zandgronden van Brabant zijn uitermate geschikt voor de boomteelt. De leemhoudende bodemstructuur van de Udenhoutse gronden zorgt ervoor, dat ook tijdens lange droogte, het vocht tot vlak onder de oppervlakte blijft aangevoerd. Uitermate gunstig voor de groei en een garantie voor een optimaal wortelgestel. De oude foto, waar nog met het paard gewerkt wordt, getuigt van lange ervaring waarbij romantiek even om de hoek komt kijken.

Tweede generatie

Kees van Iersel (1959) is de tweede generatie aan het roer van Boomkwekerij Udenhout. Hij geeft leiding aan een economisch gezond bedrijf waar mensen het prettig vinden om te werken. Boomkwekerij Udenhout loopt altijd in ontwikkeling voorop. Klant is koning.

Modernisering

Kees studeerde cultuurtechniek aan de Cultuurtechnische School in Velp, liep stage bij een baggermaatschappij maar belandde via enkele omwegen weer bij boomkwekerijen in binnen- en buitenland. In 1984 keerde hij terug naar de ‘roots’ en ging bij zijn vader in het bedrijf werken. Drie jaar later, op verzoek van zijn vader, nam Kees op 27-jarige leeftijd het bedrijf over. Begin jaren negentig deed de automatisering en mechanisering zijn intrede. Kees nam de taak op zich om het bedrijf moderner te maken. Op dat moment telde de kwekerij 60 hectare en 20 mensen in dienst. Beide aantallen zijn inmiddels ruim verdrievoudigd.

Beste garantie

De mechanisatie stelt Boomkwekerij Udenhout in staat tegen lagere kosten, sneller en zonder beschadigingen een kwaliteitsproduct te leveren. Lange ervaring, gunstige gronden, moderne apparatuur en een enthousiast team met liefde voor het vak vormen de beste garantie. Boomkwekerij Udenhout is gespecialiseerd in laanbomen en levert een hoogstaand groenproduct onder milieukeur. Door de sterke contacten in de kwekerswereld is Boomkwekerij Udenhout in staat een totaalpakket van bomen, bosplantsoen, heesters, vaste planten, rozen, bloembollen, etcetera te leveren.

Kracht

De kracht van Boomkwekerij Udenhout is kwaliteit, één aanspreekpunt, één logistiek traject en levering op één gewenst tijdstip, nationaal en internationaal. De kweker is altijd op zoek naar noviteiten, nieuwe soorten, kweekt bomen op en test de geschiktheid voor ons klimaat. Boomkwekerij Udenhout is een groen bedrijf, één team met passie voor groen!