over ons

Nieuws

Persbericht 8 september 2016

UITBREIDING VERKOOPTEAM BOOMKWEKERIJ UDENHOUT BV

Udenhout - Boomkwekerij Udenhout BV is ambitieus en loopt altijd in ontwikkeling voorop. De laatste periode is hard gewerkt aan een nieuwe uitstraling en een transitie van de organisatie. Wij zijn verheugd u de uitbreiding van ons verkoopteam te presenteren. Graag stellen wij onze verkoopmedewerkers aan u voor:

Siska Donkers, verkoop en advies Nederland. Siska heeft Tuin- en Landschaps- management (Plattelandsvernieuwing) gestudeerd en is thuis in groenrenovatieplannen. Het inventariseren en analyseren van het openbaar groen binnen de bebouwde kom is haar expertise.

Martijn van der Bruggen, verkoop Nederland en België. Martijn is geen onbekende in de groenbranche en heeft de eerste jaren ervaring opgedaan bij een laanboomkweker in Brabant en later heeft hij de in- en verkoop bij een heesterkwekerij verzorgd. Martijn kan u dus informatie geven over zowel heesters als bomen.

Oscar Bullens, verkoop Frankrijk. Oscar heeft International agri-systems management gestudeerd in Wageningen en is de zoon van een boomkweker uit het Belgisch Limburg. Na een aantal jaren zelf ondernemer te zijn geweest, is Oscar toe aan een nieuwe uitdaging en zal zich voornamelijk bezighouden met het uitbreiden van het verkoopareaal in Frankrijk. Oscar is tweetalig opgegroeid.

  • 013-5117514 Siska
  • 013-5117515 Martijn
  • 013-5117506 Oscar

Het team van verkoopmedewerkers staat voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en advies te geven. Onze collega’s met een schat aan kennis, kunde en ervaring vormen één team met passie voor groen. Wij nodigen u van harte uit een bezoek te brengen aan onze kwekerij. Wij heten u van harte welkom!

Download persbericht

Tinus van der Bruggen stopt na 52 jaar bij Boomkwekerij Udenhout

“Het pioniersvak zit me in het bloed”

Tinus van der Bruggen stopt op 1 januari 2016 bij Boomkwekerij Udenhout. Vijf decennia lang was hij pionier en inkoper voor Boomkwekerij Udenhout BV. Vele reizen naar bijv. Verenigde Staten, Italië (zijn favoriete land), Hongarije, Spanje, het voormalige Oostblok en China maakte Tinus. Steeds weer op zoek naar nieuwe boomsoorten voor de Europese markt. Mede dankzij de tomeloze inzet van Tinus is Boomkwekerij Udenhout uitgegroeid tot het toonaangevend bedrijf dat het nu is.

Tinus is een man van weinig woorden. We beginnen bij het begin en halen herinneringen op. Hij is tenslotte de oude rot in het vak. “Als jong broekie ben ik met vakantiewerk bij Boomkwekerij Udenhout begonnen. Eigenlijk wilde ik timmerman worden, maar was te jong voor de toenmalige ambachtschool”, steekt Van der Bruggen van wal. Na zijn Ulo-eindexamen kwam directeur Harrie van Iersel op bezoek en vroeg of Tinus in zijn boomkwekerij wilde werken. “Werken kon ik goed, maar van planten wist ik niets af. Goed je ogen en oren de kost geven en niet bang zijn om iets te vragen, was het advies.” Tinus volgde alsnog een opleiding aan de boomteeltvakschool en heeft in de loop van de jaren alle werkzaamheden binnen de kwekerij verricht. “In het begin werd alles met de hand gerooid, snoeien gebeurde met een ladder en kluiten werden met de schop gemaakt, dat laatste was zeer zwaar werk. Udenhout was een van de eerste boomkwekerijen in Nederland die gebruik ging maken van machines, kranen met rooibakken, later rooimachines en hoogwerkers. Wij waren en zijn als bedrijf overal heel snel bij. Harrie van Iersel was een pionier. Hij stuurde mij al heel snel naar het buitenland, onder andere naar het voormalige Oostblok: “Ga maar eens kijken of daar iets te verdienen valt.” Ook bij mij zit inmiddels het pioniersvak in het bloed.”

Download volledig bericht

Wij danken u hartelijk voor het in ons gestelde vertrouwen en de prettige samenwerking en verheugen ons erop u in het nieuwe jaar weer van dienst te kunnen zijn. Namens het hele Boomkwekerij Udenhout Team: Hele fijne feestdagen en alle goeds voor 2016!

Wij zijn gesloten van 24 december tot 4 januari 2016