Magnolia 'Heaven Scent'

Smalle kronen
Smalle straatjes en laantjes
Parkboom en/of solitair
Weinig snoei
Gesloten verharding
Sierwaarde
Dracht- en waardboom
Verdraagt droge periodes
Hoogte:
10m - 12m
Breedte:
4m - 6m
Transparantie kroon:
gesloten
Sierwaarde:
bloem
Bloeitijd:

April/mei

Herfstkleur:

Geel

Grondsoort:
vochtig/goed gedraineerd, zuur of neutraal

Deze kruising tussen Magnolia veitchii en Magnolia liliflora ‘Nigra’ is een zogenaamde Gresham-hybride. In de jaren 60 ontwikkelde Todd Gresham in California verschillende Magnolia’s. Gresham streefde naar grote bloemen.

De Magnolia 'Heaven Scent' bloeit prachtig in het voorjaar (april/mei) en zoals de naam doet vermoeden verspreid deze Beverboom een hemelse geur. De zachtroze tot roze paarsige bloemen zijn tulpvormig en ongeveer 10 cm groot en ruiken lekker. Let op de iets donker gekleurde streep op de buitenzijde van de 9 kelkbladen (een magentakleurige centrale band op de buitenzijde). Later verschijnen de roodgroene knobbelige vruchten. De grote ovale donkergroene gepunte bladeren verkleuren in de herfst geel.

Magnolia ‘Heaven Scent’, blijft aan de smalle kant, zo’n 4 tot 6 meter breed, de uiteindelijk hoogte 10 tot 12 meter. De beverboom groeit op vochtige en goed gedraineerde zure of neutrale gronden van alle types. Plek in de zon is geen probleem en behoeft weinig tot geen snoei. Door zijn smalle vorm is de Magnolia ‘Heaven Scent’ goed toe te passen op wat smallere plekken, maar staat ook zeker mooi in park. Prachtige blikvanger in het voorjaar.