Nyssa sylvatica 'Wildfire'

Ronde of ei-vormige kroon
Parkboom en/of solitair
Sierwaarde
Dracht- en waardboom
Verdraagt droge periodes
Verdraagt natte periodes
Hoogte:
12m - 15m
Breedte:
6m - 10m
Transparantie kroon:
halfopen
Sierwaarde:
herfstkleur
Herfstkleur:

Geel-oranje naar purper

Verdraagt:
droogte

Nyssa sylvatica ‘Wildfire’ is redelijk onbekend. Terwijl het zoveel te bieden heeft! De boom is een echt insectenhotel, in het voorjaar vliegen de bijen af en aan voor de onopvallende groene/witte bloemen. Daarna is het een feest voor de vogels die zich graag te goed aan de kleine blauwe besjes. Het jonge rode blad wat afsteekt met het oudere donkergroen blad houdt vanaf de lente tot aan de herfst aan, waarna de show met de schitterende herfstverkleuring het overneemt. De 'Wildfire' behoudt zijn blad ook nog eens langer de Nyssa sylvatica.

Van nature komt de Nyssa voor in oostelijk Noord-Amerika. Daar kan de boom een hoogte bereiken van 20 meter, hier blijft de Nyssa sylvatica ‘Wildfire’ beduidend lager, zo’n 12-15 meter. In zijn beginjaren heeft de Nyssa een mooie piramidale vorm, later is de kroon meer breed eivormig. Hij blijft kleiner dan de soort.

Qua standplaats is de Nyssa sylvatica ‘Wildfire’ snel tevreden. Zowel nat als droog kan hij aan. In de verharding is niet zo’n goed idee, de Nyssa komt erg mooi uit in een park of groenstrook met meer ruimte.

Nyssa sylvatica 'Wildfire' is een echte toekomstboom, die zeker een plekje verdiend in het openbaar groen!