Quercus palustris 'Green Pillar'

Smalle kronen
Smalle straatjes en laantjes
Sierwaarde
Hoogte:
12m - 18m
Breedte:
2m - 3m
Sierwaarde:
herfstkleur, vorm / habitus
Herfstkleur:

Dieprood

Verdraagt:
luchtverontreiniging
Grondsoort:
Vochtig, goed doorlatend, licht-zuur

De Quercus palustris ‘Green Pillar’ is een noviteit onder de zuilbomen. Deze nieuwe varieteit van de moeraseik blijft in tegenstelling tot zijn soort zeer smal, de letterlijke vertaling van ‘Green Pillar’ is niet voor niets groene pijler.

De Quercus palustris 'Green Pillar' is uitermate geschikt als laanboom, met name in smalle straten door zijn zeer slanke habitus. Deze zuilvorm groeit zeer uniform en de takken zakken niet uit. Uiteindelijk wordt deze zuilboom 3 meter breed en 12-18 meter hoog. Het donkergroene glanzende blad verkleurd diep rood in de herfst, prachtig om accenten aan te brengen in de openbare ruimte.

De herkomst van deze boom ligt in Amerika van de Princeton Nursery. De Quercus palustris ‘Green Pillar’ wordt in Amerika wordt volop aangeplant en heeft zich daar bewezen als goede straatboom. De ‘Green Pillar’ gedijt het best op vochtige, goed doorlatende lichtzure grond, maar is niet geschikt voor kleigrond. Hij is een sneller groeier en goed bestand tegen luchtvervuiling.

Quercus palustris 'Green Pillar' is een gezonde boom met veel sierwaarde, die in de smalste straten goed tot zijn recht komt.