Quercus phellos 'Hightower'

Smalle straatjes en laantjes
Parkboom en/of solitair
Sierwaarde
Hoogte:
18m - 20m
Breedte:
7m - 9m
Transparantie kroon:
halfopen
Herfstkleur:
Geel/oranje

U bent gewaarschuwd: Op deze Quercus hellos ‘Hightower’ wordt iedereen verliefd, van teler tot landschapsarchitect. De Hightower is een Wilgenblad eik; fijn bebladerd met lancetvormig blad. In tegenstelling tot de ‘gewone’ eik met een robuust karakter en stevig groen, geeft het fijne bladerdak van deze Quercus phellos ‘Hightower’ een transparante gloed. De herfstverkleuring is fenomenaal en deze rijke producent van eikels brengt door haar biodiversiteit de natuur terug in stad en dorp.

De Quercus phellos ‘Hightower’ heeft een natuurlijk ontwikkelde centrale stam en een gelijkmatige verdeling van takken. De glanzende donkergroene bladeren verkleuren in de herfst naar geel/oranje. Het is een middelgrote boom die uitgroeit tot circa 20 meter hoog en 7-9 meter breed en de stam heeft een donkergrijs tot zwarte schors. De boom vormt een breed piramidale tot ronde kroon en onderscheidt zich van andere eiken door het fijne wilgenblad van maximaal 10 cm lang en 2,5 cm breed. De Quercus phellos ‘Hightower’ is een rijke producent van eikels, een belangrijke voedselbron voor eekhoorns, vogels en andere dieren. De eikelproductie begint bij 15 jaar, veel eerder dan andere eiken.

Deze Willow Oak is inheems in oostelijk Noord-Amerika. Het is een populaire boom vanwege de snelle groei, winterhardheid en het vermogen om zowel zon als schaduw te weerstaan. De boom gedijt goed op gedraineerde, vochtige en vruchtbare grond en tolereert natte gronden en zeldzame overstromingen. De boom past zich aan op klei-, leem- of zandgrond.

De Quercus phellos ‘Hightower’ is een dankbare laanboom en solitair.