BoomkwekerEI

Vanuit de Fladderfarm mobiel scharrelen de kippen van boer Peter vrij rond tussen de bomen van Boomkwekerij Udenhout. Ze plukken het sappige onkruid en leggen kakelverse eieren in de mobiele Fladderfarm. Deze verrukkelijke BoomkwekerEI-tjes worden door de hulpboeren van zorginstellingen Prisma en ASVZ zorgvuldig voor u geraapt.

Buitengewone samenwerking 'BoomkwekerEI' in het Van Gogh Nationaal Park

Heeft u de kippen in de boomgaard al gespot?

Boomkwekerij Udenhout, Fladderfarm mobiel en de zorgpartners Prisma en ASVZ hebben de handen ineengeslagen voor een unieke samenwerking in het Van Gogh Nationaal Park. Met BoomkwekerEI organiseren de partijen een bijzondere vorm van dagbesteding en zorgen kippen voor biologische onkruidbestrijding.

Bij Boomkwekerij Udenhout lopen kippen vrij rond te scharrelen tussen de bomen op de kwekerij. Boomkwekerij Udenhout is maatschappelijk bewust, maakt met de kippen extra werk van social return en onderzoekt de mogelijkheid van onkruidbestrijding door kippen waardoor biologische bedrijfsvoering weer een stap dichterbij komt.

Fladderfarm mobiel
Pluimveehouder Peter van Agt uit Oirschot (Fladderfarm mobiel) startte het concept Egg & People met kip caravan aan de Groene Corridor in Eindhoven. Inmiddels begeleidt hij andere ondernemers die op soortgelijke wijze kippen willen houden. Op de kwekerij worden de kippen verplaatst in hun kip caravan en scharrelen tussen de bomenrijen hun kostje bij elkaar. Op deze manier krijgt het onkruid tussen de bomen geen kans. De kakelverse eieren worden rechtstreeks aan consumenten verkocht in een ei-automaat die in buurt staat van de kip caravan en bij twee bestaande boerderijwinkels in de omgeving.

Hulpboeren
Hulpboeren zijn mensen met een arbeidskans, cli√ęnten van Landpark Assisi√ę ‚Äď onderdeel van zorginstelling Prisma ‚Äď en zorginstelling ASVZ, die als bijzondere vorm van dagbesteding de kippen verzorgen. Of zeg maar vertroetelen: kippen zijn aaibare dieren. De hulpboeren helpen met het verzorgen van de kippen, rapen, sorteren, stempelen en verpakken van de eieren. Door de kleinschaligheid hebben de hulpboeren overzicht en de unieke aanpak zorgt voor persoonlijke groei.

Van Gogh Nationaal Park
Het Van Gogh Nationaal Park strekt zich uit over Midden-Brabant, van Helmond tot Etten-Leur. Zo’n 40 Brabantse organisaties werken mee om van 120.000 hectare aan Brabants Natuurgebied een mooie, gezonde en duurzame leefomgeving te maken. De maatschappelijke verbinding van ASVZ, Prisma, Boomkwekerij Udenhout en Fladderfarm mobiel, is een buitengewoon voorbeeld voor het Van Gogh Nationaal Park, waarbij zorg, duurzame pluimveehouderij en biologische teelt samenkomen.

Te koop bij

Boerderij Bij Verhoeven

Haarensebaan 3
Udenhout

Automaat Schoorstraat

Automaat aan de Schoorstraat
tussen nummer 19 en 21
Udenhout

Unieke samenwerking

Deze unieke samenwerking tussen zorg, duurzame pluimveehouderij en biologische teelt maakt onze leefomgeving mooier en gezonder.

Boomkwekerij Udenhout

De kippen scharrelen vrij rond tussen de bomen op de kwekerij. Boomkwekerij Udenhout is maatschappelijk bewust, maakt met de kippen extra werk van social return en onderzoekt de mogelijkheid van onkruidbestrijding door kippen waardoor biologische bedrijfs-voering weer een stap dichterbij komt.

Prisma

Vanuit Landpark Assisi√ę, onderdeel van zorginstelling Prisma, zijn er mensen opgeleid tot hulpboer. Zij verzorgen de kippen, rapen de eieren en zorgen dat de eierdoosjes weer klaar staan voor verkoop.

ASVZ

Vanuit Vincentius, onderdeel van ASVZ, zijn er mensen opgeleid tot hulpboer. Zij verzorgen de kippen, rapen de eieren en zorgen dat de eierdoosjes weer klaar staan voor verkoop.

Egg & People

Pluimveehouder Peter van Agt uit Oirschot (Fladderfarm mobiel) startte het concept Egg & People. Op de kwekerij worden de kippen verplaatst in hun kip caravan en scharrelen tussen de bomenrijen hun kostje bij elkaar.

Assortiment

Bekijk hier een gedeelte van ons zorgvuldig geselecteerd assortiment aan bomen.
Ga naar het assortiment en gebruik het filter om jouw perfecte boom te vinden →