Boom van het Jaar 2020: Parrotia persica 'Vanessa'

De verkiezing Boom van het Jaar vindt ieder jaar plaats. Dit jaar is het thema: Groen voor Grijs.

Onlangs is tijdens de jaarvergadering van de LTO bekend gemaakt dat Parrotia persica ‘Vanessa’ Boom van het Jaar 2020 is geworden. De verkiezing Boom van het Jaar vindt ieder jaar plaats. Dit jaar is het thema: Groen voor Grijs.

De LTO Cultuurgroep laanbomen vraagt met dit thema aandacht voor bomen in kleine tuinen en smalle straten. Na de bekendmaking van het thema is opgeroepen om bomen voor te dragen voor de verkiezing. Uit alle inzendingen zijn door een vakjury drie bomen genomineerd: Acer campestre ‘Green Column’, Parrotia persica ‘Vanessa’ en Prunus ‘Umineko’. Op de gezamenlijke jaarvergadering van de LTO op 18 december werd bekend gemaakt dat Parrotia persica ‘Vanessa’ boom van het Jaar 2020 is geworden.

Wat ons betreft een goede keus! Met een Parrotia persica ‘Vanessa’ plant je een karakteristieke, kleurrijke boom die zich net even wat anders gedraagt dan andere bomen. Door zijn prachtige herfstverkleuring, vroege bloei en zijn grillige vorm op oudere leeftijd is de Parrotia sowieso een aanrader voor het openbaar groen. De Parrotia persica ‘Vanessa’ heeft een beter doorgaande harttak en blijft smaller dan de Parrotia persica. Goed toe te passen in verharding.

Parrotia persica 'Vanessa'

Meer informatie over de Parrotia persica 'Vanessa' vind je hier →
Delen op social media: