Eindoordeel vakjury over Het Witte Lint

Op 28 september, op de Dag van de Openbare Ruimte, was de bekendmaking van de winnaar van de competitie Boomproject van het Jaar 2017. Nationale Bomenbank, Tree Ground Solutions en Boomkwekerij Udenhout streden voor de titel voor hun project.

De driekoppige jury heeft alle projecten bezocht op 5 juli. De projecten zijn op verschillende aspecten beoordeeld, zoals innovatie, architectuur, beplanting en vakmanschap. Tree Gound Solutions met het project het Maanplein in Heerlen ging er met de titel vandoor. Het eindoordeel van de vakjury over het Witte Lint is hieronder te lezen.


Het Witte Lint: 1000 schuine bomen in spraakmakend kunstproject
Het Witte Lint is een architectonisch mooi project, dat de gemoederen in den lande bij vlagen enorm bezighoudt vanwege de flinke investering van de provincie die ermee gemoeid is. Maar daar gaat deze wedstrijd niet over.

Dit project is het resultaat van een lange samenwerking en goede samenspraak van enkele vaste medewerkers van Boomkwekerij Udenhout en de overige partijen. De jury vindt het getuigen van lef, zowel van de kweker als van de provinciale overheid, om zo’n experimenteel landschappelijk kunstproject aan te gaan.

Los van allerlei kritische geluiden vindt de jury deze inzending voor de wedstrijd Boomproject van het Jaar een nominatie waard: het is een uniek boomproject, waarin kunst en groen op bijzondere manier worden gecombineerd. ‘Toffe, mooie gekkigheid’, die laat zien dat met lef heel veel kan. Een uniek en uitdagend project met een hoge pr-waarde, waar heel veel mensen van kunnen genieten bij het langsrijden.


Meer weten over het landschapskunstwerk Het Witte Lint?

Delen op social media: