Groenkeur-certificaat voor Boomkwekerij Udenhout

Dick Oosthoek (links), directeur Stichting Groenkeur, overhandigde vandaag het productcertificaat On the way to Planet Proof aan Martien Mantje (rechts).

Boomkwekerij van Udenhout is al meer dan 125 jaar een familiebedrijf. Toekomstgericht en duurzaam werken hebben ze hoog in het vaandel staan. Sinds 2015 staat Martien Mantje aan het roer van dit 200 ha grote bedrijf in Udenhout. Het bedrijf wil kwaliteit en duurzaamheid laten zien en voert vanaf 4 juni 2019 het Groenkeur-productcertificaat Duurzame Boomkwekerijproducten. Hiermee onderstrepen ze de weg naar de toekomst door maatschappelijk verantwoord inkopen mogelijk te maken voor hun afnemers.

Dick Oosthoek (links op de foto), directeur Stichting Groenkeur, overhandigde vandaag het productcertificaat aan Martien Mantje (rechts op de foto). Het vernieuwde certificaat is een samenwerking met SMK op basis van het schema On the way to Planet Proof. Met dit schema in de hand kunt u erop vertrouwen dat dit bedrijf duurzame producten levert waar minder middelen zijn gebruikt dan wettelijk toegestaan. Een extra voordeel is dat deze bomen weerbaarder zijn voor ziektes en zo tot minder uitval leiden.

Met dit schema in de hand kunt u erop vertrouwen dat dit bedrijf duurzame producten levert waar minder middelen zijn gebruikt dan wettelijk toegestaan.

Maatschappelijk ondernemen, niet omdat het moet, maar vanuit de overtuiging dat op lange termijn we goed voor onze omgeving moeten zorgen.

Maatschappelijk ondernemen is voor familiebedrijven de normaalste zaak van de wereld. Met trots vertelt Martien dan ook dat ze naast Groenkeur ook het ISO 9001 (kwaliteit), ISO 26000 (maatschappelijk verantwoord ondernemen) en Selectplant (herkomst) hebben behaald. Niet omdat het moet, maar vanuit de overtuiging dat op de lange termijn we goed voor onze omgeving moeten zorgen. De bijen zoemen daarom ook gezellig in het rond bij het kantoor.

Boomkwekerij Udenhout levert een groot en breed assortiment laanbomen en solitairen. Martien wil zich met zijn 50 medewerkers meer focussen op projecten waarop extra uitdagingen gevraagd worden. 'In projecten wordt een diverse assortiment gevraagd en bijzondere bomen, laten wij daar nu net op ingespeeld hebben. De grootste uitdaging is al om 4 jaar vooruit te denken. Een boom heeft nu eenmaal groeitijd nodig en in de huidige markt betaalt dit zich uit. De beschikbare aantallen in de markt zijn door de huidige conjunctuur schaarser geworden en ook de inhoudelijke vraag verandert', merkt Martien.

Stichting Groenkeur staat voor duurzame kwaliteit in het groen met certificaten voor bedrijven, producten en personen. Het productcertificaat duurzame boomkwekerijproducten is sinds 1 januari gebaseerd op het schema van On the way to Planet Proof. Bedrijven mogen met dit schema zowel het Groenkeur als Planet Proof logo voeren. Deze samenwerking zorgt ervoor dat er een breder assortiment bomen en vaste planten beschikbaar is om te voldoen aan de eisen van Maatschappelijk Verantwoord Inkopen.

Delen op social media: